Алла Тимчак -Sandplay терапевт, психолог

Алла Тимчак  -Sandplay терапевт, психолог

Вітаю вас на моєму блозі!Welcome to my blog!

Відкрита до співпраці з усіма, хто займається питаннями відповідального батьківства, підготовки до партнерських пологів,пропагуванням екологічного грудного вигодовування,раннім розвитком дитини, сімейним консультуванням./I am eager to cooperate with anyone who deals with issues related to responsible parenthood, partner birth preparation, promotion of ecological breastfeeding, early development of children and family counseling.

четвер, 18 квітня 2013 р.

ГОТУЙТЕСЬ ДО ПОЛОГІВ РАЗОМ З НАМИ

 Підготовкою подружніх пар до партнерських пологів я займаюсь з 2004 року. Нещодавно зустрінула знайому подружню пару, яка планує йти на треті пологи разом. І такі випадки трапляються все частіше. Пари, які мають позитивний досвід партнерських пологів, звісно ж і на наступні свої пологи йдуть разом.
З іншого боку, спілкуючись з вагітними жінками , які перебувають у відділенні патології вагітних, знаю, що не всі жінки хочуть, щоб чоловік в цей важливий  час  був поряд. Хтось вже народжував і вважає, що пологи -це видовище не для чоловіків.Часто жінки не уявляють як це коханий побачить її без косметики.Ще хтось боїться , що поведінка чоловіка може бути  непередбачуваною.
Часом таке трапляється.. Можливо, рішення - бути разом з дружиною при пологах - було не зовсім усвідомленим? Поговоріть з чоловіком, переконайтеся, чи хоче він бути присутнім при пологах. Ні в якому разі не можна вмовляти і примушувати. Можна порадити чоловіку відвідати хоча б одне заняття, щоб з допомогою психолога зробити правильний вибір про участь в партнерських пологах.
Трапляється, що чоловіки мліють, їм стає погано, або ще гірше - чоловіки, ненавмисно, звичайно, починають заважати лікарям та акушерам. Що це означає для жінки? У такий момент вона переживає за майбутнього малюка, за себе, а бачачи, як страждає, мучиться і неадекватно поводиться чоловік, ще й за нього! Таким чином, хвилювання зростає втричі.
Я спілкуюсь з парами, які готувались до пологів в Школі мами і тата,і можу підтвердити, що ніхто з чоловіків не пошкодував, що в цей неповторний для їхньої сім"ї час, був разом з дружиною.
 І це не залежить від того були пологи легкими чи не зовсім. 
Записатись в групу вихідного дня з  підготовки до партнерських пологів можна за тел.0975729877.

Немає коментарів:

Дописати коментар