Алла Тимчак -Sandplay терапевт, психолог

Алла Тимчак  -Sandplay терапевт, психолог

Вітаю вас на моєму блозі!Welcome to my blog!

Відкрита до співпраці з усіма, хто займається питаннями відповідального батьківства, підготовки до партнерських пологів,пропагуванням екологічного грудного вигодовування,раннім розвитком дитини, сімейним консультуванням./I am eager to cooperate with anyone who deals with issues related to responsible parenthood, partner birth preparation, promotion of ecological breastfeeding, early development of children and family counseling.

четвер, 29 квітня 2010 р.

Ігротека для малюка:в певний час -певні ігри

На початку 20 століття американський психолог Стенлі Холл дав дуже точну характеристику значення гри в житті дитини :" Гра є ,по суті, ростом організму."Він, до речі. перший заснував журнал. присвячений дитячому розвитку.Для того, щоб наповнити життя дитини різноманітною і корисною для її розвитку діяльністю, необхідно від самого народження навчати малюка різним іграм з різними іграшками. Так, зорова система найбільш інтенсивно формується і розвивається саме в перші пів року життя дитини.Тому навіть кількома хвилинами бадьористі немовляти потрібно скористатися і надати маленьким очкам необхідну сенсорну інформацію.Вже через кілька годин після народження малюк здатний здійснювати стрибкоподібні рухи очима в бік предмету, що переміщають перед його очима. Але тільки через тиждень-два він зможе слідкувати за рухами іграшки деякий час. А ось ще одна порада молодим батькам Краще, якщо поява  іграшок в ігротеці малюка буде відбуватись в такій послідовності:

Тренажери сенсорно-рухові

Образні і сюжетні іграшки

Вкладки одна в іншу

Пірамідки

Вкладки в рамку

Конструктори

Абаки

Шнурівки і велике намисто

Мозаїка

Набори для активних ігор

Трансформери

Настільні ігри

Багато з запропонованих іграшок батьки зможуть виготовити самостійно.

Більше прочитайте в книзі И.В. Малышева "Развивающие игры для малышей!(Санкт-Петербург "Азбука-классика"2009) Якщо не маєте можливості придбати книгу. можете взяти її у моїй бібліотеці .

Немає коментарів:

Дописати коментар