Алла Тимчак -Sandplay терапевт, психолог

Алла Тимчак  -Sandplay терапевт, психолог

Вітаю вас на моєму блозі!Welcome to my blog!

Відкрита до співпраці з усіма, хто займається питаннями відповідального батьківства, підготовки до партнерських пологів,пропагуванням екологічного грудного вигодовування,раннім розвитком дитини, сімейним консультуванням./I am eager to cooperate with anyone who deals with issues related to responsible parenthood, partner birth preparation, promotion of ecological breastfeeding, early development of children and family counseling.

пʼятницю, 16 квітня 2010 р.

Вік немовляти -від 2 місяців до року.

Дитина починає виявляти перші форми впливу на дорослого. Дуже швидко її голосові реакції набувають характеру емоційно-активного заклику, схлипування перетворюється на поведінковий акт, спрямований на дорослу людину. Це ще не мова, а тільки емоційна реакція. Спілкування в період немовляти повино бути емоційно позитивним.Завдяки цьому в дитини створюється позитивний тонус, що є ознакою її фізичного і психічного здоров"я. Чим багатший світ позитивних емоцій, тим більше вона має можливостей для дій з предметом, взаємодії з дорослим. Тому будь-яка ситуація, за якої немовля отримує позитивні емоції. не менш важлива для його життя. ніж якісне харчування чи свіже повітря і тепло.
Перші прояви спілкування починаються без слів під час годування, коли дитина кладе свою ручку мамі на груди і намагається заглянути в очі. До 6-7 місяців форми взаємодії значно розширюются.Навіть плач немовляти набуває різноманітних відтінків -плач від страху, від дискомфорту, плач-заклик. Перші "запитання", які задає дитина дорослому, виражаються у формі дії, погляду. жесту. Зрозуміти їх можна тільки в ситуації дії. Виконання прохань немовляти,його звернень до дорослого є новою формою діалогу, яка з"являється наприкінці першого півріччя.
Найнебезпечнішим і найвразливішим є вік від 6 до 12 місяців,оскільки немовляті особливо необхідне спілкування з дорослим, людське тепло. У цей період дитину аж ніяк не можна позбавляти спілкування з мамою.А якщо це неможливо, необхідно подбати про спілкування її з іншою людиною. Здатність дитини любити тих, хто її оточує, залежить від того, скільки любові і в якій формі вона отримує.
Розвивайте здібності малюка спостерігати за оточуючим світом. Для цього постійно надавайте йому все більш складну сенсорну інформацію. Ви можете відвідати тренінг для молодих батьків, де вас навчать як розвивати малюка в цей період. Записатись на тренінг можете на блозі, залишивши контактний телефон в коментарях або зателефонувати мені чи надіслати повідомленя на електронну пошту.

Немає коментарів:

Дописати коментар