Алла Тимчак -Sandplay терапевт, психолог

Алла Тимчак  -Sandplay терапевт, психолог

Вітаю вас на моєму блозі!Welcome to my blog!

Відкрита до співпраці з усіма, хто займається питаннями відповідального батьківства, підготовки до партнерських пологів,пропагуванням екологічного грудного вигодовування,раннім розвитком дитини, сімейним консультуванням./I am eager to cooperate with anyone who deals with issues related to responsible parenthood, partner birth preparation, promotion of ecological breastfeeding, early development of children and family counseling.

суботу, 11 лютого 2012 р.

У Тернополі врятували малюка, який важив 530 грамів


Маленького Дмитра-Артема сфотографували на 33 дні життя, незадовго до переведення в обласну дитячу лікарню. Вага хлопчика від народження збільшилася вдвічі
Хлопчик вагою 530 г і зростом 26 см з'явився на світ в обласному перинатальному центрі “Мати і дитина” 17 листопада. Малюк провів у материнській утробі лише 24 тижні.
Новонародженому вже - більше місяця. Батьки дали йому подвійне ім'я - Дмитро-Артем. Хлопчик підріс і став важчим більш як удвічі, каже завідувач відділення інтенсивної терапії новонароджених Тернопільського обласного перинатального центру “Мати і дитина” Неля Скубенко.
Мама - 22-річна жителька Чортківського району народила малюка на 24-му тижні вагітності. Він – первісток, - розповідає лікар. - Із приймального відділення жінку відразу перевели в операційну.

Малюк, за словами медиків, дуже хотів жити. Він перебував у перинатальному центрі 36 днів. У середньому набирав по 20-30 г ваги на день.
Діти, які народжуються на такому терміні, не можуть самостійно дихати. У них злипаються легені, - пояснює Неля Скубенко. - Аби цього не сталося, ми ввели спеціальний препарат.
Хлопчик тривалий час перебував на штучній вентиляції легень. Потім - на допоміжній респіраторній підтримці. Після 30-го дня почав дихати самостійно.
Ми починали годувати дитину із півмілілітра до мілілітра молока. Раділи кожній краплі засвоєної рідини і кожному граму в масі, - продовжує завідувач. - У четвер, 22 грудня, малюка перевели в обласну дитячу лікарню. Він важив уже 1,2 кг. Тамтешні медики обстежили його. На щастя, серйозних порушень у розвитку дитини немає.

Немає коментарів:

Дописати коментар