Алла Тимчак -Sandplay терапевт, психолог

Алла Тимчак  -Sandplay терапевт, психолог

Вітаю вас на моєму блозі!Welcome to my blog!

Відкрита до співпраці з усіма, хто займається питаннями відповідального батьківства, підготовки до партнерських пологів,пропагуванням екологічного грудного вигодовування,раннім розвитком дитини, сімейним консультуванням./I am eager to cooperate with anyone who deals with issues related to responsible parenthood, partner birth preparation, promotion of ecological breastfeeding, early development of children and family counseling.

неділю, 22 листопада 2009 р.

Методика доктора Харві Карпа( журнал» Мой ребенок») Harvey Karp. M.D. UCI.A School of Medicine

Заспокоїти дитинку це особливе вміння. Дитинка має рефлекс заспокоєння. Але ви повинні все робити точно. Інакше рефлекс не спрацює. Це працює так як колінний рефлекс.( його можна викликати лише одним прийомом) На відлміну від колінного рефлексу,рефлекс заспокоєння дитинки можна викликати 5 прийомами.
The 5 S’s
1/ Swaddling
2/Side or stomach
3/ Shushing
4/Swinging
5/ Sucking
Пеленання
Туге пеленання заспокоює дитинку. Навіть якщо дитинка спочатку незадоволена, але, повірте, згодом дитя заспокоїться. Пеленайте у велике квадратне одіяльце. Тисячі років мами в усьому світі пеленають своїх діток. В США вважають що пеленання порушує права дитинки на свободу. Але новонародженому не потрібна свобода, він хоче бути захищеним і відчувати себе в безпеці. Ніжки можуть бути витягнуті чи зігнуті( це не важливо) - головне спеленати ручки.

Положення на боку або на животі. Хоча найкраще положення під час сну – на животі, проте , коли дитинка плаче така поза не підходить. Потрібно заспокоїти дитинку.Найкраще заспокоює така позиція. Положення на спині для дитинки означає сигнал тривоги. Воно пов»язане з небезпекою і дитинка плаче. Тому покладіть запеленану дитинку на бочок або на животик 

Якщо і цього замало.Шикання або Білий шум Гучне шикання може здатись нам грубим Але на мові дитинки означає – «Я тебе люблю». Шикати потрібно голосно. Так голосно як дитинка плаче. Фен( відтягніть в сторону на 2метри) або запишіть його шум на магнітофон Можна використати шум пилесоса. Більшість батьків шикають самі і цього буває достатньо. 

Качання. Головка дитинки качається як «желе на блюді « на вашій долоні Не притримуйте головку( вона має вільно розкачуватись на вашій долоні)Це не тряска а покачування. Тряска небезпечна для дитини.В діток існує так званий синдром тряски Новонароджені звикли до качання. Згадайте - хіба вони не гойдались, коли знаходилась в утробі? Не переживайте що ви розбалуєте дитинку. 

Смоктання Це останній прийом ,але далеко не другорядний. Можете запропонувати свій палець або дати пустунчик( якщо ви з якихось причин не можете годувати груддю)

Включіть радіо настроєне на шум між станціями. Згодом шум, пустишка стануть непоьрібні. Згодом ви випустити одну ручку назовні а згодом і дві.Якщо дитинка будить себе і плаче, ви зрозумієте, що малюк ще не готовий спати незапеленаним. Це потрібно десь до трьох місяців. Адже перші три місяці це ніби четвертий семестр вагітності для дитинки.



 Записала з DVD Тимчак Алла.Було б добре якби ви знайшли можливість переглянути цей фільм.

Немає коментарів:

Дописати коментар