Алла Тимчак -Sandplay терапевт, психолог

Алла Тимчак  -Sandplay терапевт, психолог

Вітаю вас на моєму блозі!Welcome to my blog!

Відкрита до співпраці з усіма, хто займається питаннями відповідального батьківства, підготовки до партнерських пологів,пропагуванням екологічного грудного вигодовування,раннім розвитком дитини, сімейним консультуванням./I am eager to cooperate with anyone who deals with issues related to responsible parenthood, partner birth preparation, promotion of ecological breastfeeding, early development of children and family counseling.

понеділок, 27 березня 2017 р.

Психотерапевтична група,,Зупинка посередині шляху"

В житті кожної людини рано чи пізно наступає період, коли все, чим людина жила до цього часу, здається несправжнім. і чужим, втрачає смисл. Невідповідність між внутрішнім самовідчуттям і створеною нами самими соціальною маскою стає настільки очевидною, що ігнорувати біль від усвідомлення неправильності власного існування стає неможливим. Як подолати депресію? Можна втікати від себе в безконечний потік якихось справ, в алкоголь, в сумнівні стосунки. Втікати можна досить довго, декому вдається бігати по цьому замкненому колу роками. А можна в захищеному психотерапевтичному просторі зустрінутись зі своїм болем, усвідомити нарешті його причини, і почати жити справжнім життям- життям, сповненим радістю і глибоким змістом.
Групова піскова терапія дає можливість:
пережити невідреаговані в минулому емоції в безпечному та захищеному просторі;
отримати зворотній зв'язок від інших учасників групи та підтримку від психотерпевта;
ви дізнаєтесь про себе те, що досі було вашою тіньовою стороною;
навчитесь спонтанності, розвинете свою уяву і відкриєте нові ресурси.
Будемо використовувати арт-терапію та психодраму.
Група закрита, попередня співбесіда обов’язкова.
Періодичність: один раз в тиждень по вівторках на протязі 3 місяців
Кількість учасників : до 8
Перше заняття 4 квітня

Місце проведення вул. Крушельницької 18( приміщення знаходиться
біля ресторану ,,Оскар")
Атмосфера довіри та конфіденційність — одне з основних правил в групі
Ведуча групи: практичний психолог, перинатальний психолог, юнгіанський пісковий психотерапевт (метод Дори Калфф)
Алла Тимчак
Телефон для довідок 097 572 98 77

середу, 15 березня 2017 р.

Поради психолога вагітним, яким за сорок


Сьогодні пологами в 40  років вже нікого не здивуєш. Найчастіше причиною пізніх пологів є бажання жінки ,,стати на ноги’’: забезпечити матеріальну незалежність і відбутися професійно, перш ніж народжувати дітей.
ДОВІРЯЙТЕ Довіряйте тим,хто з вами поряд -чоловіку, лікарю-гінекологу, мамі, близькій подрузі. Вони розуміють, що вагітність для вас - серйозне випробування, і готові допомагати.
РОЗПОВІДАЙТЕ ДОМАШНІМ ПРО СВОЇ ПЕРЕЖИВАННЯ Нехай всі члени сімї чекають на народження малюка разом з вами.
ВИКОРИСТОВУЙТЕ ЧАС З КОРИСТЮ Декретна відпустка -чудовий час для самовдосконалення. Не зациклюйтесь на своїх страхах, слухайте приємну музику, прочитайте книги, на які завжди не вистачало часу, дивіться цікаві фільми, намалюйте картину. Візьміть за правило щодня дізнаватись щось нове. Це корисно і для вас, і для малюка.
ОРІЄНТУЙТЕСЬ НА СВОЇ ВІДЧУТТЯ Довіряйте собі. Якщо ви добре себе почуваєте, не метушіться і не бігайте без необхідності по лікарях. Насолоджуйтесь вагітністю, і тоді страхи не будуть володіти вами.
ДИСТАНЦІЮЙТЕСЬ ВІД ЛЮДЕЙ, ЯКІ КРИТИКУЮТЬ ВАШЕ РІШЕННЯ СТАТИ МАМОЮ Народжуватичи не народжувати - вирішувати лише вам. Ніхто не має права навязувати вам свою думку.
ШУКАЙТЕ ОДНОДУМЦІВ В інтернеті достатньо спільнот, де мами після сорока зрозуміють вас і підтримають.
ЗВЕРТАЙТЕСЬ В ГРУПУ ПІДТРИМКИ МАТЕРІВ - в кабінеті психолога ТОКПЦ ,,Мати і дитина"









суботу, 11 березня 2017 р.

Наш наступний майстер-клас ,,Інтуїтивний живопис'' відбудеться 18 березня. Попередній запис обов'язковий.

Група підтримки матерів

Наші щомісячні зустрічі надихають всіх -і вагітних жінок, і матусь з досвідом. Дуже часто вагітні переживають, що залишаться без підтримки після пологів -своя мама далеко і не може допомогти, чоловік на роботі, приходить пізно ввечері і схоче відпочити після робочого дня. Залишаються групи підтримки таких же матусь з дітками. На щастя в Тернополі таких спільнот вистачає.Одна з них наша. Сьогодні до практичного заняття з слінгоносіння ми додали
практичні поради про те як подолати тимчасові труднощі з лактацією -що робити, а чого робити не слід.Олена Пригода поділилась власним досвідом материнства.Олена -консультант з грудного вигодовування і може дати корисні поради по телефону, при потребі може приїхати додому і допомогти налагодити грудне вигодовування.

середу, 8 березня 2017 р.

Арт-терапія для вагітних. Створюємо ,,мерцішор".

 Ви зможете переконатись, що гарний настрій і справді в наших руках. І для цього потрібні всього лиш червоні і білі нитки, намистинки і бажання створити ось такі ресурсні прикраси для себе і своїх близьких .
Коріння свята ,,Мерцішор” сягає часів Римської імперії, тоді 1 березня святкували Новий рік
Свято ,,Мерцішор” і досі святкують в Румунії, Молдові та Болгарії.Мерцішор у перекладі означає ,,березень”. 1 березня в цих країнах заведено дарувати одне одному бутоньєрки, сплетені з червоних і білих ниток. Червоний колір символізує кохання, а білий –чистоту і ніжність першої весняної квітки -підсніжника. Хоча є й інші тлумачення символіки цих кольорів. До речі, в Україні, в Чернівецькій області також святкують це свято.
Мерцішори, які ви бачите на цих фото прибули з Софії. Їх передала  моя шкільна подруга Надя Петрова.Свято 1 березня в Болгарії називають  -Баба Марта, а на листівках, які додаються до мерцішорів написано ,,Честите Баба Марта". Ось так веселенько уце звучить і не менш радісно виглядає!



Місце проведення майстер-класу  -
кабінет психолога в перинатальному центрі. Гарний настрій і приємна атмосфера буде вашим додатковим бонусом.Прохання попередньо зателефонувати - 097 572 98 77