Алла Тимчак -Sandplay терапевт, психолог

Алла Тимчак  -Sandplay терапевт, психолог

Вітаю вас на моєму блозі!Welcome to my blog!

Відкрита до співпраці з усіма, хто займається питаннями відповідального батьківства, підготовки до партнерських пологів,пропагуванням екологічного грудного вигодовування,раннім розвитком дитини, сімейним консультуванням./I am eager to cooperate with anyone who deals with issues related to responsible parenthood, partner birth preparation, promotion of ecological breastfeeding, early development of children and family counseling.

середу, 15 березня 2017 р.

Поради психолога вагітним, яким за сорок


Сьогодні пологами в 40  років вже нікого не здивуєш. Найчастіше причиною пізніх пологів є бажання жінки ,,стати на ноги’’: забезпечити матеріальну незалежність і відбутися професійно, перш ніж народжувати дітей.
ДОВІРЯЙТЕ Довіряйте тим,хто з вами поряд -чоловіку, лікарю-гінекологу, мамі, близькій подрузі. Вони розуміють, що вагітність для вас - серйозне випробування, і готові допомагати.
РОЗПОВІДАЙТЕ ДОМАШНІМ ПРО СВОЇ ПЕРЕЖИВАННЯ Нехай всі члени сімї чекають на народження малюка разом з вами.
ВИКОРИСТОВУЙТЕ ЧАС З КОРИСТЮ Декретна відпустка -чудовий час для самовдосконалення. Не зациклюйтесь на своїх страхах, слухайте приємну музику, прочитайте книги, на які завжди не вистачало часу, дивіться цікаві фільми, намалюйте картину. Візьміть за правило щодня дізнаватись щось нове. Це корисно і для вас, і для малюка.
ОРІЄНТУЙТЕСЬ НА СВОЇ ВІДЧУТТЯ Довіряйте собі. Якщо ви добре себе почуваєте, не метушіться і не бігайте без необхідності по лікарях. Насолоджуйтесь вагітністю, і тоді страхи не будуть володіти вами.
ДИСТАНЦІЮЙТЕСЬ ВІД ЛЮДЕЙ, ЯКІ КРИТИКУЮТЬ ВАШЕ РІШЕННЯ СТАТИ МАМОЮ Народжуватичи не народжувати - вирішувати лише вам. Ніхто не має права навязувати вам свою думку.
ШУКАЙТЕ ОДНОДУМЦІВ В інтернеті достатньо спільнот, де мами після сорока зрозуміють вас і підтримають.
ЗВЕРТАЙТЕСЬ В ГРУПУ ПІДТРИМКИ МАТЕРІВ - в кабінеті психолога ТОКПЦ ,,Мати і дитина"









Немає коментарів:

Дописати коментар