Алла Тимчак -Sandplay терапевт, психолог

Алла Тимчак  -Sandplay терапевт, психолог

Вітаю вас на моєму блозі!Welcome to my blog!

Відкрита до співпраці з усіма, хто займається питаннями відповідального батьківства, підготовки до партнерських пологів,пропагуванням екологічного грудного вигодовування,раннім розвитком дитини, сімейним консультуванням./I am eager to cooperate with anyone who deals with issues related to responsible parenthood, partner birth preparation, promotion of ecological breastfeeding, early development of children and family counseling.

пʼятницю, 26 квітня 2013 р.

Тато допоможе:)))


Навіть одна дитина на протязі  дня здатна створити

відчуття, що ви багатодітна мама:)))

вівторок, 23 квітня 2013 р.

РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ У ШКОЛІ МАМИ І ТАТА

Весна нарешті прийшла і в Тернопіль. Напевно на вихідні багато з Вас захоче поїхати в село чи на дачу.Тому у весняно-літній період заняття в Школі мами і тата  будуть проводитись  в будні дні о 18.00, а також в недідю о 12год.
На заняттях ви зможете отримати фільми та друковані матеріали про партнерські пологи, догляд за новонародженим, грудне вигодовування ( БЕЗКОШТОВНО). Пари, які готувались у нас до пологів, можуть приходити  на наші заняття для того, щоб поділитись досвідом або отримати консультацію з питань грудного вигодовуванння та раннього розвитку дитини.
Попередній запис.за тел. 097 572 98 77





четвер, 18 квітня 2013 р.

ГОТУЙТЕСЬ ДО ПОЛОГІВ РАЗОМ З НАМИ

 Підготовкою подружніх пар до партнерських пологів я займаюсь з 2004 року. Нещодавно зустрінула знайому подружню пару, яка планує йти на треті пологи разом. І такі випадки трапляються все частіше. Пари, які мають позитивний досвід партнерських пологів, звісно ж і на наступні свої пологи йдуть разом.
З іншого боку, спілкуючись з вагітними жінками , які перебувають у відділенні патології вагітних, знаю, що не всі жінки хочуть, щоб чоловік в цей важливий  час  був поряд. Хтось вже народжував і вважає, що пологи -це видовище не для чоловіків.Часто жінки не уявляють як це коханий побачить її без косметики.Ще хтось боїться , що поведінка чоловіка може бути  непередбачуваною.
Часом таке трапляється.. Можливо, рішення - бути разом з дружиною при пологах - було не зовсім усвідомленим? Поговоріть з чоловіком, переконайтеся, чи хоче він бути присутнім при пологах. Ні в якому разі не можна вмовляти і примушувати. Можна порадити чоловіку відвідати хоча б одне заняття, щоб з допомогою психолога зробити правильний вибір про участь в партнерських пологах.
Трапляється, що чоловіки мліють, їм стає погано, або ще гірше - чоловіки, ненавмисно, звичайно, починають заважати лікарям та акушерам. Що це означає для жінки? У такий момент вона переживає за майбутнього малюка, за себе, а бачачи, як страждає, мучиться і неадекватно поводиться чоловік, ще й за нього! Таким чином, хвилювання зростає втричі.
Я спілкуюсь з парами, які готувались до пологів в Школі мами і тата,і можу підтвердити, що ніхто з чоловіків не пошкодував, що в цей неповторний для їхньої сім"ї час, був разом з дружиною.
 І це не залежить від того були пологи легкими чи не зовсім. 
Записатись в групу вихідного дня з  підготовки до партнерських пологів можна за тел.0975729877.

четвер, 11 квітня 2013 р.

Міжнародний проект з піскової терапії в Тернополі




Тернопіль: фахівці з Німеччини навчали наших психотерапевтів

Психотерапевти з Німеччини – Ulrike Hinsch та Anke Seitz два дні проводили у Тернополі семінар для психотерапевтів зі всієї України.

Йшлося саме про піскову терапію та її застосування у роботі з дітьми.
- Даний семінар – частина масштабного проекту, - каже психотерапевт-груповий аналітик, член Асоціації психотерапевтів і психоаналітиків України Владислав Газолишин. – Ми нині перебуваємо десь посередині курсу. Беруть в ньому участь різні фахівці. Щоразу до нас приїздять нові викладачі. Цього разу це – Ульріка та Анке. Вони практикуючі спеціалісти, тож їхній досвід для нас є дуже цікавим.
Німкені ділилися здобутками з фахівцями зі всієї України. Серед них були не лише місцеві психотерапевти, а й зі столиці, півдня України та сходу.
До речі, нашому журналісту вдалося поспілкуватися із німецькими фахівцями з піскової терапії. Причому розмова із психотерапевтами не обмежувалася суте цією темою. Незабаром наші читачі зможуть дізнатися, що думають німці про психологічні особливості людини сучасної і про українців зокрема. Наперед дякуємо перекладачу – Ірині Мамчур за допомогу, яку вона надала при спілкуванні з іноземцями.
- У жодному разі не ставайте схожими на нас – німців, - радить Anke Seitz. – Західне суспільство – надто індивідуалістичне. Через це воно багато втрачає…
На фото:
крайня зліва - Dr. med. Ulrike Hinsch – лікар-педіатр, психотерапевт, навчальний тренер з піскової психотерапії, член міжнародної асоціації піскової ігрової психотерапії (Pediatrician, Psychotherapist, Teaching member, Sandplay Therapy DGST ISST),
крайня справа - Anke Seitz - психолог, психотерапевт, юнгіанський психоаналітик, навчальний терапевт з піскової психотерапії, член міжнародної асоціації піскової психотерапії (Psychologist, psychotherapist, Jungiananalyst) TeachingmemberinSandplayTherapy DGST/ ISST

Усі учасники міжнародного проекту з піскової психотерапії. Вони приїхали у Тернопіль з різних куточків України.
Довідка
Поняття "терапії піском" запропонував ще Карл Юнг - психотерапевт, засновник аналітичної психотерапії. Воно описане представниками юнгіанської школи (Д.Калфф, Е.Нойман, Е.Вейнріб, інші). Основний принцип "терапії піском"полягає у використанні піску, води і спеціальних атрибутів (дерев’яного ящика чітко визначеного розміру – пісочниці та набору дрібних іграшок).
Перший досвід використання піскової терапії стосувався дітей із мовленнєвими, інтелектуальними, афективними та поведінковими порушеннями, як невербальний вид терапії з метою дати відчуття безпеки знаходження у середовищі. Тепер цей метод використовують без будь-яких обмежень для усіх: і дорослих, і дітей (від 3 років).
У ході творчої гри з піском активізуються самозцілюючі резерви дитячої психіки. Пісок поглинає негативну психічну енергію людини, стабілізує її емоційний стан і гармонізує психоемоційне самопочуття дитини.
 "20 хвилин"

вівторок, 2 квітня 2013 р.

В суботу 13 квітня є можливість записати ще одну пару на заняття з підготовки до партнерських пологів у "Школу мами і тата" . Початок о 12 год.