Алла Тимчак -Sandplay терапевт, психолог

Алла Тимчак  -Sandplay терапевт, психолог

Вітаю вас на моєму блозі!Welcome to my blog!

Відкрита до співпраці з усіма, хто займається питаннями відповідального батьківства, підготовки до партнерських пологів,пропагуванням екологічного грудного вигодовування,раннім розвитком дитини, сімейним консультуванням./I am eager to cooperate with anyone who deals with issues related to responsible parenthood, partner birth preparation, promotion of ecological breastfeeding, early development of children and family counseling.

середу, 23 травня 2012 р.

Вікова психологія

Період від народження до року -формується фундаментальна довіра або фундаментальна недовіра. 1-3 роки життя -автономія або сором і сумніви.3-6 рік -ініціатива або почуття вини. 6-12 -вміння працювати або почуття приниженості. 13-18 -інтеграція особистості або її розпорошення. 18-25 роки життя -інтимні стосунки або ізоляція.25-40 років -плідність(в широкому значенні слова) або концентрація на собі.40-65 роки життя інтеграція або ж розпач і розчарування.Інформація не нова,але можливо когось буде спонукати до роздумів.Більше про вікові кризи можна дізнатись на заняттях в кабінеті психолога на Замковій.

понеділок, 21 травня 2012 р.

Метод "кенгуру "

Метод Кенгуру (kangaroo mother care - KMC) - це спосіб виходжування недоношених малюків, при якому максимально задіяний фізичний контакт "шкіра до шкіри" малюка і матері.Більше про суть метода ви зможете дізнатись від лікарів-неонатологів на наших заняттях Школи материнства( кабінет психолога).

суботу, 19 травня 2012 р.

Сучасні молоді жінки не завжди усвідомлюють,що основне призначення молочних залоз - це вигодовування малюка.Деякі з них ніколи не бачили процесу годування в реальному житті.Рідна мама розповідала , що годувала їх з пляшечки, родички і подруги теж годують сумішами. То звідки має взятись бажання годувати грудьми? В "Школу мами і тата" минулої п"ятниці завітав Марк, який все ще має грудне годування, якщо у нього виникає таке бажання.Мама Оля поділилась з присутніми парами досвідом своїх партнерських пологів.На заняття приходять різні пари - хтось остаточно прийняв рішення про партнерські пологи, хтось тільки роздумує над цим питанням. Приходять і такі, що не планують партнерських пологів, але мають бажання отримати більше інформації( теоретичнлої і практичної)про догляд за дитиною та грудне годування.Є пари, які пройшли всі заняття, але хочуть продовжувати відвідувати заняття.Теми занять щоразу інші, тому намагаємось врахувати всі ваші побажання.

неділю, 13 травня 2012 р.

Школа материнства на Замковій

Чергове заняття Школи материнства(кабінет 6)проводить психолог Обласного перинатального центру"Мати ідитина". На занятті будуть мами з групи підтримки грудного годування, терапевт дасть свої рекомендації вагітним, слінгоконсультант покаже як користуватись слінгами різних видів.Раді зустрічі з вами!

Гімнастика для вагітних

Якщо ваш лікар-гінеколог не проти того, щоб ви займались спеціальною гімнастикою для вагітних - записуйтесь в групу.Сьогодні в Тернополі є заклади, де ви зможете провести час в комфортних умовах і з користю для свого організму.Сертифіковані спеціалісти підберуть для вас оптимальний комплекс вправ.

ГОТУЄМОСЬ ДО ПОЛОГІВ ВЕСЕЛО!

Як відомо, успішні пологи - це здорова мама і здорова дитина.Лікарі добре знають свою справу і зроблять все, що залежить від них.Проте жінка, яка народжує, не повинна бути пасивною.Думайте про свого малюка, розмовляйте з ним, пам"ятайте, що йому зараз важче ніж вам.Якщо ваш чоловік відвідував Школу мами і тата, то він буде гарним помічником у пологах.Тато під час найважчих перейм допоможе вам прийняти зручну позу, нагадає про дихання. Якщо він буде з вами у другому періоді пологів,то буде допомагати прийняти найзручнішу позицію для потуг,нагадає про необхідність розслабитись після чергової потуги.Пари, які активно відвідували школу відповідального батьківства і мали успішний досвід пологів,погодились поділитись цими фотографіями з тими парами,які незабаром очікують на зустріч з своїм малюком.

неділю, 6 травня 2012 р.

Дехто каже, що коли ми тримаємось за щось – це робить нас сильними. Але інколи потрібно набагато більше сили, щоб просто відпустити щось і рухатись далі.

суботу, 5 травня 2012 р.

Україно-канадський Симпозіум з грудного вигодовування відбувся нещодавно в Києві.Запрошуємо мамочок, які годують грудьми і вагітних жінок в четвер 10 травня о 13.30 у Школу материнства ( кабінет психолога на Замковій) Охоче поділимось з вами цікавою інформацією і практичними порадами.На занятті також можна буде попрактикуватись у слінгоносінні.

середу, 2 травня 2012 р.

Сьогодні відчула на собі яким приємним на дотик матеріалом є пісок.Пластичний, приймаючий матеріал.Позаздрила своїм клієнтам, які відвідують заняття з піскової терапії.А моїм терапевтом сьогодні був внук Марк:) Ось так ми провели травневі вихідні.